Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Schwarzbier
datum: | 11 februari 2022 |
van: | Jorgo IJsselsteijn & Olaf Kuyper |
klasse: | A |
stijl: | Schwarzbier |
Recept gegevens
batchgrootte: | 23 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 4.86 % |
Nederlandse categorie: | I |
Energie: | 14.1 kCal / 100ml |
begin-SG: | 1047 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 24.4 |
EBU (bitterheid): | 24.6 |
Brouwhuisefficiëntie: | 72 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsner Malt | 4.1 kg | 1.7 EBC | Leverancier: Avangard (Germany) | |
Munich Dark | 0.453 kg | 14.2 EBC | Leverancier: BestMalz (Germany) | |
Chocolate Malt | 0.311 kg | 500 EBC | Leverancier: Bairds (UK) | |
Hallertauer Mittelfrueh | 46 g | 60 min. min. | 4 α | |
Hallertauer Mittelfrueh | 14 g | 20 min. min. | 4 α | |
Hallertauer Mittelfrueh | 14 g | 0 min. min. | 4 α | |
Calcium Chloride (CaCl2) | 4.7 g | Mash min. | ||
Canning Salt (NaCl) | 3.2 g | Mash min. | ||
Epsom Salt (MgSO4) | 0.6 g | Mash min. | ||
Gypsum (CaSO4) | 0.7 g | Mash min. | ||
Sodium Metabisulfite (Na2S2O5) | 0.06 g | Mash min. |
Maischschema
66 °C |
60 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Dit bier won de A-klasse tijdens het CK van 2021 met 82 puntenDe Amervallei receptendatabase: https://amervallei.nl/recepten?id=2