Brouwersgilde Amervallei

Brouwersgilde Amervallei is opgericht op 27 maart 1983 en telt momenteel ongeveer 130 leden. Ons brouwersgilde heeft als hoofddoel ‘het bevorderen en het behouden van het ambacht van bier brouwen door amateurs’. Wij volgen daartoe nieuwe ontwikkelingen en faciliteren en stimuleren onze leden hier met veel plezier mee. Zodoende zijn wij een deskundige craft beer community. En bij ons komt de associatie van bier met gezelligheid en vriendschap goed tot zijn recht.

Met de introductie van een gildestructuur en toetreding tot het gilderegister heeft brouwersgilde Amervallei iets extra’s toegevoegd aan de bestaande gilde activiteiten. Wij kennen een moderne gildestructuur, die gekoppeld is aan de resultaten van brouwwedstrijden. Lees hier meer over de historie, de titels en het reglement van het gilde.

Activiteiten brouwersgilde Amervallei

Wat doen wij allemaal?

 • Gilde avonden
 • Bier proeverijen
 • Bring your own
  Ecursie
 • Brouwdagen
 • Brouwcursus
 • Clubkampioenschap
 • Extra keuringsmomenten
 • Lezingen
 • Speciale projecten
 • Inkoop
 • Excursie
 • BBQ
 • Nieuwjaarsreceptie

Gilde avonden

Leden kunnen elkaar ontmoeten op de gezellige gilde avonden. Dit is het vaste anker in de activiteiten van het brouwersgilde. Hier houden we informatieve presentaties van professionals uit de brouwerijwereld; en ook zijn er regelmatig bierproeverijen. Meestal ook gekoppeld aan een presentatie of thema avond.

Daarnaast hebben we het thema bring your own, waarbij er gelegenheid is om je eigen gebrouwen bier met andere brouwers te keuren. Erg leuk en leerzaam.

Brouwcursus

Elk najaar organiseren we een brouwcursus voor de beginnende bierbrouwer. Zie voor meer informatie de pagina van de brouwcursus.

Brouwdagen

jaarlijks is er minimaal één brouwdag. Ook is een brouwdag onderdeel van de brouwcursus. Verder organiseren we kleinschalige brouwdagen rond een bepaald thema, zoals een IPA of NEIPA brouwen. Deze dagen zijn geheel verzorgd met koffie, thee, een lunch en borrel.

Speciale projecten

We streven er naar steeds meer speciale projecten te organiseren, zoals bijvoorbeeld een barrel aged project. Het barrel aged project is een groot succes en al diverse malen geprolongeerd. We willen graag de leden faciliteren om ook dergelijke brouwervaringen op te doen.

Barrel age project

Clubkampioenschap

En jaarlijks in november is er het clubkampioenschap. Een officiële brouwwedstrijd waarbij je bieren gekeurd worden door de keurmeesters van het bierkeuringsgilde BKG. De resultaten tellen mee in de officiële brouwstatistieken en voor de positie op de gildeladder. De kans om eeuwige roem te vergaren.

Extra keuringsmomenten

Buiten het clubkampioenschap om kan je je bier laten keuren op twee andere momenten:

 • medio maart
 • medio juni

Deze keuringsmomenten kennen vooralsnog geen wedstrijdelement.

Inkoop

We regelen ook de gezamenlijke inkoop van grondstoffen en Ispindles waarmee een prijsvoordeel geboden wordt. En in het geval van de Ispindles ook een dienst, omdat je een kant en klare Ispindle krijgt met instructie voor gebruik.

Overige activiteiten

Daarnaast zijn er nog enkele gezellige activiteiten zoals de jaarlijkse excursie gerelateerd aan het brouwen van bier, een BBQ in het voorjaar, een kerstborrel en een nieuwjaarsreceptie.

Informele kennisdeling

En last but not least, in de vele informele contacten met elkaar wordt veel ervaring uitgewisseld. Dit ook door samen te brouwen. Dat is eigenlijk ook het leukste van alles.

Tip: op het forum hobbybrouwen vind je veel informatie over zelf bier brouwen.

 

Lidmaatschap

Zoals je kan zien, zijn we een bruisende vereniging. Voor 47.50 euro per jaar mag je je lid van De Amervallei noemen. Je kunt dan deelnemen aan alle activiteiten van de vereniging.
Wil je lid worden? Meld je dan aan via de aanmeldpagina

Adressen

Bierbrouwersgilde De Amervallei

Secretariaat en ledenadministratie:
De Stuw 1,
3813 TX Amersfoort

Stuur de secretaris een e-mail
Of vul het contactformulier in.

Bestuur:
Zie de commissiepagina