Recept gegevens
batchgrootte: | 23 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 4.86 % |
Nederlandse categorie: | I |
Energie: | 14.1 kCal / 100ml |
begin-SG: | 1047 |
eind-SG: | 1010 |
EBC (kleur): | 24.4 |
EBU (bitterheid): | 24.6 |
Brouwhuisefficiëntie: | 72 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsner Malt | 4.1 kg |
|
1.7 EBC
|
Leverancier: Avangard (Germany) |
Munich Dark | 0.453 kg |
|
14.2 EBC
|
Leverancier: BestMalz (Germany) |
Chocolate Malt | 0.311 kg |
|
500 EBC
|
Leverancier: Bairds (UK) |
Hallertauer Mittelfrueh | 46 g |
60 min. min. |
4 α
|
|
Hallertauer Mittelfrueh | 14 g |
20 min. min. |
4 α
|
|
Hallertauer Mittelfrueh | 14 g |
0 min. min. |
4 α
|
|
Calcium Chloride (CaCl2) | 4.7 g |
Mash min. |
|
|
Canning Salt (NaCl) | 3.2 g |
Mash min. |
|
|
Epsom Salt (MgSO4) | 0.6 g |
Mash min. |
|
|
Gypsum (CaSO4) | 0.7 g |
Mash min. |
|
|
Sodium Metabisulfite (Na2S2O5) | 0.06 g |
Mash min. |
|
|