Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Porter
| datum: | 11 februari 2022 |
| van: | Jorgo IJsselsteijn & Olaf Kuyper |
| klasse: | B |
| stijl: | Porter |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 23 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.38 % |
| Nederlandse categorie: | I |
| Energie: | 15.4 kCal / 100ml |
| begin-SG: | 1051 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 29.2 |
| EBU (bitterheid): | 23.7 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pale Ale | 5 kg | 4.1 EBC | Leverancier: Fuglsang (NO) | |
| Caramunich III | 0.39 kg | 71 EBC | Leverancier: Weyermann (Germany) | |
| Chateau Black | 0.15 kg | 660.4 EBC | Leverancier: Castle Malting (Belgium) | |
| Roasted Barley | 0.09 kg | 558.4 EBC | Leverancier: Viking Malt (Poland) | |
| Chocolate Malt | 0.05 kg | 456.9 EBC | Leverancier: Ireks (Germany) | |
| Hallertau | 30 g | 60 min. min. | 5.6 α | |
| Hallertau Perle | 30 g | 10 min. min. | 4.5 α | |
| Epsom Salt (MgSO4) | 1.22 g | Mash min. | ||
| Gypsum (CaSO4) | 1.22 g | Mash min. | ||
| Epsom Salt (MgSO4) | 0.89 g | Sparge min. | ||
| Gypsum (CaSO4) | 0.89 g | Sparge min. | ||
| Windsor Yeast | 22 g | Leverancier: Lallemand (LalBrew) |
Maischschema
| 65 °C |
| 60 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Dit recept won de derde prijs in de B-klasse van het CK van 2021 met 77 punten.De Amervallei receptendatabase: https://amervallei.nl/recepten?id=3