Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Rochefort 9
datum: | 19 september 2022 |
van: | Olaf Kuyper en Jorgo IJsselsteijn |
klasse: | D |
stijl: | Quadrupel |
Beschrijving
Met dit recept behaalden we 91 punten op de Zomerkeuring 2022.
Groet,
Jorgo en Olaf |
Recept gegevens
batchgrootte: | 18 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 12 % |
Nederlandse categorie: | S |
Energie: | 25 kCal / 100ml |
begin-SG: | 1104 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 20.5 |
EBU (bitterheid): | 23.7 |
Brouwhuisefficiëntie: | 72 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsen | 6.21 kg | 1.6 EBC | Leverancier: Dingemans (Belgium) | |
Corn Yellow, Flaked | 0.84 kg | 1.3 EBC | Leverancier: Briess (US) | |
Candi Sugar, Amber | 0.58 kg | 75.1 EBC | Leverancier: (Belgium) | |
Chateau Crystal | 0.32 kg | 76.1 EBC | Leverancier: Castle Malting (Belgium) | |
Chateau Special B | 0.26 kg | 152.3 EBC | Leverancier: Castle Malting (Belgium) | |
Styrian Goldings | 42.9 g | 60 min. min. | 5.4 α | |
Hallertauer Hersbrucker | 27.6 g | 10 min. min. | 4 α | |
Coriander Seed | 10.345 g | 10 min. min. | ||
Belgian Abbey II | 1.4 pakje | Leverancier: Wyeast Labs |
Maischschema
63 °C | 73 °C | 78 °C |
30 min. | 60 min. | 5 min. |
De Amervallei receptendatabase: https://amervallei.nl/recepten?id=7