Recept gegevens
batchgrootte: | 18 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 12 % |
Nederlandse categorie: | S |
Energie: | 25 kCal / 100ml |
begin-SG: | 1104 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 20.5 |
EBU (bitterheid): | 23.7 |
Brouwhuisefficiëntie: | 72 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsen | 6.21 kg |
|
1.6 EBC
|
Leverancier: Dingemans (Belgium) |
Corn Yellow, Flaked | 0.84 kg |
|
1.3 EBC
|
Leverancier: Briess (US) |
Candi Sugar, Amber | 0.58 kg |
|
75.1 EBC
|
Leverancier: (Belgium) |
Chateau Crystal | 0.32 kg |
|
76.1 EBC
|
Leverancier: Castle Malting (Belgium) |
Chateau Special B | 0.26 kg |
|
152.3 EBC
|
Leverancier: Castle Malting (Belgium) |
Styrian Goldings | 42.9 g |
60 min. min. |
5.4 α
|
|
Hallertauer Hersbrucker | 27.6 g |
10 min. min. |
4 α
|
|
Coriander Seed | 10.345 g |
10 min. min. |
|
|
Belgian Abbey II | 1.4 pakje |
|
|
Leverancier: Wyeast Labs |
Maischschema
63 °C | 73 °C | 78 °C | 30 min. | 60 min. | 5 min. |
|