Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Black IPA

datum:17 februari 2022
klasse:A
stijl:Black IPA

Recept gegevens

batchgrootte:20 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:7.48 %
Nederlandse categorie:S
Energie:18.4 kCal / 100ml
begin-SG:1070
eind-SG:1013
EBC (kleur):33.1
EBU (bitterheid):53.7
Brouwhuisefficiëntie:72 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
BEST Pale Ale (BESTMALZ)5.58 kg   3 EBC Leverancier: BESTMALZ (Germany)
Carafa Special III (Weyermann)0.25 kg   470 EBC Leverancier: Weyermann (Germany)
Crystal0.25 kg   73.6 EBC Leverancier: (UK)
Chocolate Malt0.13 kg   600.8 EBC Leverancier: (UK)
Hallertau Magnum24.8 g 60 min. min. 13.5 α  
Amarillo12.8 g 10 min. min. 6.9 α  
Challenger12.8 g 10 min. min. 7.5 α  
Azacca21.6 g 5 min. min. 15 α  
Cascade21.6 g 5 min. min. 6.9 α  
Columbus26.4 g 0 min. min. 6.9 α  
Eureka!26.4 g 0 min. min. 18 α  
Columbus43.2 g Dry Hop 5 dag min. 6.9 α  
wahatu43.2 g Dry Hop 5 dag min. 11.5 α  
Citra26.4 g Dry Hop 2 dag min. 12 α  
Columbus26.4 g Dry Hop 2 dag min. 6.9 α  
Calcium Chloride (CaCl2)0.6 g Mash min.    
Canning Salt (NaCl)3 g Mash min.    
Epsom Salt (MgSO4)0.8 g Mash min.    
Gypsum (CaSO4)0.6 g Mash min.    
Magnesium Chloride (MgCl2)0.8 g Mash min.    
American Oak Cubes, Heavy Toast40 g Secondary min.    
Jack Daniels80 ml Secondary min.    
Windsor Yeast2 pakje     Leverancier: Lallemand (LalBrew)

Maischschema

66 °C
60 min.
De Amervallei receptendatabase: https://amervallei.nl/recepten?id=5