Brouwcursus

Bierbrouwgilde Amersfoort

De cursus van dit jaar (2019) zit al enige tijd vol.

Ben je reeds aangemeld voor de cursus 2019: hier zijn nogmaals de data: do 31 okt en do 7, 14 en 21 nov. En zo 10 nov is de brouwdag.

Wil je alvast voor volgend jaar reserveren dan kan je je  opgeven. Want ook dan geldt : vol is vol.

Cursus bierbrouwen 2020

Elk jaar in oktober/november organiseert het Bierbrouwersgilde De Amervallei een cursus bierbrouwen voor de beginnende bierbrouwer. Wij doen dit al sinds 1994 met veel plezier en succes. Graag nodigen wij u uit deel te nemen aan deze cursus. Na het afronden van deze cursus zult u in staat zijn uw eigen ambachtelijk gebrouwen bier zelf thuis te maken.

Wat bieden wij?

Wanneer u de cursus volledig heeft gevolgd bent u aan het einde in staat zelfstandig uw eigen bier te brouwen. Om dit te bereiken bieden wij:

 • vier cursusavonden
 • een brouwdag onder persoonlijke begeleiding van een ervaren brouwer
 • een cursusboek
 • een excursie naar een brouwerij
 • een diploma
 • een jaar lang lidmaatschap van ons gilde en daarmee deelname aan alle gildeactiviteiten, waarna je als gildelid (na behalen van het diploma) de status Leerling brouwer heb gekregen.
 • een brouwpakket om op de brouwdag onder begeleiding van een ervaren brouwer je bier te brouwen, hierin zit o.a. een maatglas – SG meter – vergistingsemmer – reinigingsmiddel – het moutpakket met de mout, gist, enz.

Tijdens de cursus wordt uitgebreid ingegaan op het brouwproces, de grondstoffen die gebruikt worden, het brouwen volgens bekende recepten en het samenstellen van een eigen brouwinstallatie. Met enig geknutsel en spullen uit de keuken is het al gauw mogelijk om eigenhandig een tiental liters bier te brouwen.

Cursusdata 2020

De cursus wordt in oktober en november gehouden met een maximaal aantal cursisten van 20. De cursusdata zijn onder voorbehoud: donderdag 29 oktober, donderdag 5 november, zondag 8 november (brouwdag), donderdag 12 en 19 november 2020. Op de donderdagen begint de cursus om 20.00 uur tot ongeveer 22.30 uur.

De excursie vindt plaats op een zaterdag in januari, de exacte datum wordt ruim op tijd bekend gemaakt. De uitslag, prijsuitreiking en bespreking van de gebrouwde cursusbieren o is op de gildeavond van vrijdag 29 januari 2021.

De kosten voor de cursus 2020 zijn ook dit jaar weer € 189.00 dit is dus inclusief het gehele brouwpakket !

Na aanmelding EN betaling van het cursusgeld ben je verzekerd van een plaats op de cursus en ben je gelijk lid  van ons gilde tot 30 juni 2021 en:

 • Heb je toegang tot het (alleen voor leden) afgeschermde gedeelte van onze site
 • Kan je deelnemen aan de excursie
 • Heb je toegang tot de brouwdagen (mag zelf niet meedoen)
 • Krijg je de maandelijkse nieuwsbrief met veel info
 • Ben je welkom op de gildeavonden

Je moet je eerst als lid aanmelden via www.amervallei.nl dan naar

MIJN AMERVALLEI en kies REGISTREREN of klik op onderstaande link

Registreren.

Na het registreren wordt je registratie binnen een week geaccordeerd, waarna je  dan toegang heb via je gebruikersnaam en wachtwoord tot de leden site en kan je dan de cursus betalen via winkel.

Nadat je hebt ingelogd klikt je in de site op WINKEL en kan je de cursus betalen.

De aanmelding is pas definitief als de cursus is voldaan.

Restitutie na 31 juli 2020 is niet meer mogelijk i.v.m. huur locaties, inkoop browmiddelen, enz.

Wil je meer info dan kan je ons schrijven via het contactformulier op deze site.