19 okt. 2022 -
Nieuwsbrief oktober 2022
Hallo Amervallei gilde lid
Hier de Amervallei nieuwsbrief van oktober 2022
Met de volgende onderwerpen:
* Van de bestuurstafel
* Agenda
* Wedstrijd CIE
* Workshop Geur en Smaak
* Barrel-aged Bieren Project
* De roerstok van .......
Van de bestuurstafel
De herfst is inmiddels alweer enige tijd geleden begonnen, wat voor mij persoonlijk betekent dat er weer volop gebrouwen kan worden. Gewoon buiten, in de tuin. En dat is nodig ook, want ik constateerde onlangs dat er wel héél veel lege flesjes in de flessencaroussel op zolder liggen te smachten naar datgene waarvoor ze gemaakt zijn: gevuld te worden.
De komst van de herfst betekent ook dat de nieuwe brouwcursus bijna van start gaat. We kijken ernaar uit om weer nieuwe cursisten te mogen verwelkomen en ze kennis te laten maken met het mooie ambacht bier brouwen.
Aankomende week vrijdag 28 oktober is er weer een gildevond met een súper interessante presentatie van André Honders over het vergistingsproces. Komt allen!
Tevens is deze gildeavond de laatste mogelijkheid om jouw bier(en) in te leveren voor de Amervallei clubkampioenschappen 2022. Meer daarover verderop in deze nieuwsbrief.
Veel plezier met lezen en hopelijk zien we elkaar tijdens de gildeavond.
Cheers!
Marike de Vreede
Agenda
donderdag | 27 oktober | Brouwcursus dag 1 |
vrijdag | 28 oktober | Gildeavond Oktober: Thema-avond Vergisting |
zondag | 30 oktober | Brouwcursus brouwdag |
zondag | 30 oktober | Extra Brouwdag Soekwa Hoogland |
donderdag | 03 november | Brouwcursus dag 2 |
donderdag | 10 november | Brouwcursus dag 3 |
donderdag | 17 november | Brouwcursus dag 4 |
donderdag | 17 november | Workshop Geur en Smaak |
vrijdag | 25 november | Clubavond: Uitslagen Clubkampioenschappen 2022 |
vrijdag | 16 december | Clubavond |
Wedstrijd CIE
Clubkampioen!!!!!!!!!!!!!
Wie van jullie mag het komende brouwjaar deze geuzentitel dragen? Wie onttroont de huidige clubkampioenen Wilfred van de Kleut & Gert van den Ham?
Wil jij ook meedingen naar DE “cup met de grote oren”, schrijf je dan direct in via de website bij WEDSTRIJDEN en INSCHRIJVEN (wel eerst inloggen!) en zorg dat je jouw bieren uiterlijk op de gildeavond van 28 oktober inlevert.
Of uiterlijk diezelfde vrijdag (28 oktober) op het inleverpunt bij slijterij de Kolkrijst in Hoogland afgeeft.
Graag tot de gildeavond van oktober!
Met enthousiaste groet,
De wedstrijdcommissie
Workshop Geur en Smaak
Wil je alles weten over (basis)smaken en de rol van geur bij het proeven van bier? Als onderdeel van de brouwcursus vertelt Fokko Kruizenga al jaren met verve over dit interessante onderwerp. Dit jaar kan ook een beperkt aantal geïnteresseerde leden aansluiten bij deze cursusavond, op donderdag 17 november. Bij grote belangstelling wordt voorrang gegeven aan leden die de brouwcursus nooit gevolgd hebben, of dat heel lang geleden hebben gedaan.
De kosten voor deze avond bedragen 5 euro. Inschrijven kan t/m 6 november via de website (eerst inloggen | menu-optie “Voor leden”, “Workshop Geur en Smaak”). Als je onverhoopt “uitgeloot” wordt, dan krijg je het inschrijfgeld vanzelfsprekend terug gestort.
Barrel project 2023
De inschrijving is geopend!
Het is weer zover! Er staat een nieuw barrelproject in de steigers en we zijn op zoek naar gilde-leden die willen meebrouwen/ meeproeven/ meegenieten.
Wat gaat er gebeuren?
Op zondag 22 januari 2023 stoken we samen met jou de ketels van brouwerij HBS uit Bilthoven weer op! Het recept wordt een keuze tussen een stout, een quadrupel of een barley wine. Na het brouwen en het vergisten zullen we eind februari het bier toevertrouwen aan een versgeleegd bourbon- of whiskyvat waarna we het enige maanden rust zullen gunnen.
Daarna zal het proeven gaan beginnen en pas als we er allemaal van overtuigd zijn dat het bier gereed is, zullen we deze godendrank gaan bottelen! Reken dus op een batch van je eigen barrel-aged bier rondom de zomervakantie (uiteraard kan je het bier dan nog minimaal een paar jaar laten rijpen!).
De kosten van dit project zijn 75 EUR per persoon en voor dat geld krijg je een vol krat BNR flesjes en enkele grote flessen. Over het bier wordt accijns afgedragen dus als je een leuke deal met de lokale slijter weet af te spreken....
Inschrijven kan vanaf nu tot eind december!
Let op: dit is geen cursus; van de deelnemers wordt verwacht dat zij de basisprincipes van het brouwen onder de knie hebben!
Schrijf je in via de website bij BARRELPROJECT INSCHRIJVEN onder VOOR LEDEN (wel eerst inloggen)
Aantal inschrijvingen