Amervallei Logo

 

 

 

Welkom bij brouwers­gilde

De Amer­vallei

Brouwersgilde Amervallei

Brouwersgilde Amervallei is opgericht op 27 maart 1983 en telt momenteel ongeveer 150 leden. Ons brouwersgilde heeft als hoofddoel ‘het bevorderen en het behouden van het ambacht van bier brouwen door amateurs’. Wij volgen daartoe nieuwe ontwikkelingen en faciliteren en stimuleren onze leden hier met veel plezier mee. Zodoende zijn wij een deskundige craft beer community. En bij ons komt de associatie van bier met gezelligheid en vriendschap goed tot zijn recht.

Met de introductie van een gildestructuur en toetreding tot het gilderegister heeft brouwersgilde Amervallei iets extra’s toegevoegd aan de bestaande gilde activiteiten. Wij kennen een moderne gildestructuur, die gekoppeld is aan de resultaten van brouwwedstrijden. Lees hier meer over de historie, de titels en het reglement van het gilde.

Activiteiten en lidmaatschap

Brouwdag Rock City lunch

Waarom lid worden van een brouwersgilde?
Kom langs en vraag het de leden van De Amervallei!

De Amervallei bestaat uit een gevarieerd gezelschap van bierliefhebbers. Wij delen de passie voor bierbrouwen en alles wat daarmee samenhangt. Iedereen met interesse in bierbrouwen is welkom.

Wil je een keer vrijblijvend kennismaken? Stuur dan een verzoek in via het contactformulier.
Wij bieden diverse activiteiten aan waarbij de maandelijkse gilde avonden de vaste ontmoetingsmomenten zijn. Zie verder onder de button ‘onze activiteiten’ voor een compleet overzicht.

Als lid heb je toegang tot het gesloten deel van onze website met premium content en word je regelmatig geïnformeerd over de activiteiten via de e-nieuwsbrief.

Onze activiteiten

Brouwdag Rock City
Brouwdag Rock City Brewing

 

 

 

 

 

 

 

Proeven van eigen bieren

leuk en leerzaam

markus_spiske_SXZnW6YZtV0_unsplash

Cursus bier brouwen

brouwcursus promo

Elk najaar organiseert het Bierbrouwersgilde De Amervallei een brouwcursus voor de beginnende bierbrouwer. Wij doen dit al sinds 1994 met veel plezier en succes. Na het afronden ben je in staat je eigen favoriete speciaal bier zelf thuis te brouwen.

Bij de brouwcursus is een jaar lidmaatschap inbegrepen. Daarmee bieden we je direct na de brouwcursus een netwerk van ervaren brouwers aan. Daar kun je met al je vragen terecht. Wat helpt om ook echt te gaan brouwen na de brouwcursus.

De brouwcursus is geen verplichting voor het lidmaatschap. Maar de brouwcursus is wel leerzaam en leuk als je alles over het brouwproces wil weten.

 

 

 


Brouwdag brouwcursus 2021
Brouwdag brouwcursus

Barrel Project - Bottelen

klik om op Instagram te bekijken.

barrel bottelen

Impressie van een cursus brouwdag

Schermafbeelding_2022_02_03_om_22_01_14

RTV utrecht film van Bierbrouwersgilde de Amervallei op Vimeo.
Kijk deze video van ongeveer 9 minuten en zie hoe leuk het is om zelf je eigen bier te brouwen.
Het Amervallei gilde kan je daarbij helpen. Een gezellig gilde waar je veel ervaring kan opdoen om een lekker speciaalbier te brouwen.

Barrelproject Amervallei

Mooi project voor brouwen van barrel aged bieren

 

barrel

Brouwdag Gooimeer Brouwerij

Klik om op Facebook te bekijken.

gooimeer brouwdag

Actueel

Het najaar biedt weer tal van activiteiten.

Nieuwsflitsen

Zie ook het archief

Onze Sponsors

Sponsor Fotogroep
hotimaal
 
mitra
kolkrijst

 

e-Boekhouden.nl