Nieuwsbrief header

Terug naar overzicht
19 nov. 2022 - Nieuwsbrief november 2022
Door: Gerard Scheltinga

Door een technische probleem heeft een aantal van onze  gildeleden afgelopen zondag de nieuwsbrief niet ontvangen. Daarom wordt deze nu nog een keer verzonden. Excuus hiervoor.

Tip: Zijn de teksten op je mobiel te klein klik dan op bovenstaande link

Hallo Amervallei gilde lid

Hier de Amervallei nieuwsbrief van november 2022

Met de volgende onderwerpen:

* Van de bestuurstafel
* Agenda
* Clubkampioenschap
* De roerstok van ....... 

                                                                                 

Van de bestuurstafel 

                                               bestuurstafel

Op zondag 30 oktober was het zover en togen een aantal cursisten en liefhebbers weer naar de scouting in Hoogland om daar de allereerste brouwdag van het jaar af te trappen!  En brouwen zullen we dit jaar! Binnenkort staat alweer de volgende brouwdag gepland, te weten op 11 december bij Rock City Brewing in Amersfoort. De inschrijving verliep als een malle en kon na slechts 4 dagen worden gesloten. Als dit geen succes gaat worden!
Over succes gesproken: ook het Barrelproject 2023 kende een grote belangstelling. De belangstelling was zelfs zo groot dat brouwerij HBS uit Bilthoven heeft besloten om maar liefst twee vaten te gaan vullen om zo alle deelnemers te laten genieten van barrel-aged bier. Iedereen die zich heeft ingeschreven ontvangt zeer binnenkort een email met verdere uitleg.
Ten slotte wil ik nog even jullie aandacht vestigen op onze kant en klare bierpakketten. Op dit moment verkopen wij vijf verschillende soorten pakketten te weten:

  • Weizen

  • American Pale Ale

  • Tripel

  • Dubbel

  • Blonde

De pakketten worden geleverd met alle ingrediënten, een instructie over het brouwproces en leveren ongeveer 20 liter wort op.
Mocht je dus toe zijn aan een nieuwe brouw, maar nog niets in huis hebben, kijk dan eens in onze webshop!  Is dit bier tenslotte ook nog eens goed geslaagd, lever het dan in op één van de keuringsmomenten die door het jaar heen worden georganiseerd. De volgende bierkeuring is medio maart!
De komende gildeavond staat uiteraard in het teken van de Clubkampioenschappen 2022!

 

agenda

 
 
vrijdag 25 november Clubavond: Uitslagen Clubkampioenschappen 2022
zondag 11 december Brouwdag Rock City Brewing Dec 2022
vrijdag 16 december Gilde-avond
zondag 22 januari Barrelproject 2023
vrijdag 27 januari Gilde-avond
vrijdag 24 februari Gilde-avond


 
Clubkampioenschappen


Komende vrijdagavond 25 november  is het weer zover! De bekendmaking van de clubkampioen 2022 van ons mooie gilde.
Tijdens deze avond zal de top 3 van elke klasse bekend worden gemaakt, als ook de klasse-kampioenen. De clubkampioen zal worden overstelpt met prijzen (…) en uiteraard de cup met de grote oren.
De presentatie van deze avond is traditiegetrouw in handen van een oudgediende die heeft bewezen dit op een onderhoudende wijze voor u allen te kunnen doen: Ralph Hergaarden.
Dus heb je bieren ingeleverd of heb je gewoon zin in een leuke avond? Kom dan gewoon lekker langs! Uiteraard zal ook de koelkast weer goed gevuld zijn met allerhande lekkere bieren.

 

De roerstok van Joost Duijn
houten_roerspaan

Ik ben Joost, 38, getrouwd, vader van twee zoons en sinds een paar weken een dochter (4 jaar, 2 jaar en 0 jaar). Ik geniet met volle teugen van het vaderschap, en ontdek ook wat men (die al oudere kinderen hebben) met de tropenjaren bedoelen :)

Het is niet zonder reden dat ik al een tijd lid ben van het gilde maar nog nóóit op een gilde avond ben geweest. Ik steun het desalniettemin met heel veel liefde.
Zoals Ralph al zei, onder de noemer BlackBelts maken wij bier. Dikke harde rammers van bieren die je voorzichtig tot je moet nemen. Dat betekent niet dat we niet een keer een bruiloft voorzien hebben van Russian Imperial Stouts, die later op de avond op de dansvloer direct uit de fles genuttigd werden door bruiloftsgasten. De katers waren glorieus, moreel verwerpelijk en compleet onbeschrijfelijk. 

Ik hou er van om hetzelfde bier vaker te brouwen, en steeds wat beter te maken. En de helft van de batch te splitsen om er iets ongehoords mee te doen. (Bijvoorbeeld:  maple syrup, blauwe  bessen, espresso, marshmallows, lactose etc). Hier zit voor ons samen mogelijk de meeste lol en de meeste mislukkingen in. En daar gaan we mee door.

Qua biersmaak kan ik veel kanten op. Zuur leer ik steeds meer te waarderen, maar de meeste liefde gaat uit naar de ene kant hoppige frisse bieren en aan de andere kant gitzwarte barrel aged ellende. En alles daar tussen in. Ik vind het leuk om te blijven ontdekken, dus kom graag met brouwerijen, mede bierliefhebbers en festivalgangers in contact. Ik heb zelf een bescheiden Instagram accountje waar ik af en toe bier content maak (de laatste tijd dus niet :) ), en op die manier ook met veel brouwerijen in contact kom. 

Ik hoop jullie komend jaar te gaan ontmoeten om samen te kunnen brouwen, proosten en elkaar te ontmoeten. De roerstok geef ik bij deze met veel plezier door aan Bas Aalders. Van deze wanstaltelijk knappe man heb ik ook wat zware bieren kunnen drinken en die is ooit zo lief geweest om mij mee te laten proeven van een Bourbon County Backyard Rye uit 2013, waarmee ik volledig en onomkeerbaar verpest werd. Thanks Bas!

 

Terug naar overzicht