Recept gegevens
| batchgrootte: | 23 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 4.86 % |
| Nederlandse categorie: | I |
| Energie: | 14.1 kCal / 100ml |
| begin-SG: | 1047 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 24.4 |
| EBU (bitterheid): | 24.6 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 72 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsner Malt | 4.1 kg |
|
1.7 EBC
|
Leverancier: Avangard (Germany) |
| Munich Dark | 0.453 kg |
|
14.2 EBC
|
Leverancier: BestMalz (Germany) |
| Chocolate Malt | 0.311 kg |
|
500 EBC
|
Leverancier: Bairds (UK) |
| Hallertauer Mittelfrueh | 46 g |
60 min. min. |
4 α
|
|
| Hallertauer Mittelfrueh | 14 g |
20 min. min. |
4 α
|
|
| Hallertauer Mittelfrueh | 14 g |
0 min. min. |
4 α
|
|
| Calcium Chloride (CaCl2) | 4.7 g |
Mash min. |
|
|
| Canning Salt (NaCl) | 3.2 g |
Mash min. |
|
|
| Epsom Salt (MgSO4) | 0.6 g |
Mash min. |
|
|
| Gypsum (CaSO4) | 0.7 g |
Mash min. |
|
|
| Sodium Metabisulfite (Na2S2O5) | 0.06 g |
Mash min. |
|
|