Recept gegevens
| batchgrootte: | 23 l. | 
| kooktijd: | 60 min. | 
| alcoholpercentage: | 4.86 % | 
| Nederlandse categorie: | I | 
| Energie: | 14.1 kCal / 100ml | 
| begin-SG: | 1047 | 
| eind-SG: | 1010 | 
| EBC (kleur): | 24.4 | 
| EBU (bitterheid): | 24.6 | 
| Brouwhuisefficiëntie: | 72 % | 
 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|
| Pilsner Malt | 4.1 kg |  | 1.7 EBC | Leverancier: Avangard (Germany) | 
| Munich Dark | 0.453 kg |  | 14.2 EBC | Leverancier: BestMalz (Germany) | 
| Chocolate Malt | 0.311 kg |  | 500 EBC | Leverancier: Bairds (UK) | 
| Hallertauer Mittelfrueh | 46 g | 60 min.  min. | 4 α |  | 
| Hallertauer Mittelfrueh | 14 g | 20 min.  min. | 4 α |  | 
| Hallertauer Mittelfrueh | 14 g | 0 min. min. | 4 α |  | 
| Calcium Chloride (CaCl2) | 4.7 g | Mash  min. |  |  | 
| Canning Salt (NaCl) | 3.2 g | Mash  min. |  |  | 
| Epsom Salt (MgSO4) | 0.6 g | Mash  min. |  |  | 
| Gypsum (CaSO4) | 0.7 g | Mash  min. |  |  | 
| Sodium Metabisulfite (Na2S2O5) | 0.06 g | Mash  min. |  |  |