Porter

datum:11 februari 2022
van:Jorgo IJsselsteijn & Olaf Kuyper
klasse:B
stijl:Porter

Recept gegevens

batchgrootte:23 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.38 %
Nederlandse categorie:I
Energie:15.4 kCal / 100ml
begin-SG:1051
eind-SG:1010
EBC (kleur):29.2
EBU (bitterheid):23.7
Brouwhuisefficiëntie:70 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pale Ale5 kg   4.1 EBC Leverancier: Fuglsang (NO)
Caramunich III0.39 kg   71 EBC Leverancier: Weyermann (Germany)
Chateau Black0.15 kg   660.4 EBC Leverancier: Castle Malting (Belgium)
Roasted Barley0.09 kg   558.4 EBC Leverancier: Viking Malt (Poland)
Chocolate Malt0.05 kg   456.9 EBC Leverancier: Ireks (Germany)
Hallertau30 g 60 min. min. 5.6 α  
Hallertau Perle30 g 10 min. min. 4.5 α  
Epsom Salt (MgSO4)1.22 g Mash min.    
Gypsum (CaSO4)1.22 g Mash min.    
Epsom Salt (MgSO4)0.89 g Sparge min.    
Gypsum (CaSO4)0.89 g Sparge min.    
Windsor Yeast22 g     Leverancier: Lallemand (LalBrew)

Maischschema

65 °C
60 min.
De Amervallei receptendatabase: https://amervallei.nl/recepten?id=3