Ga terug
Recept Milk Stout Clubkampioen 2020 92 punten - Guus Bollen
BierklasseKlasse B
Hoeveelheid20 liter
Alkohol5,4%
Begin-SG: 1059
Eind-SG: 1018
EBC (kleur): 98
EBU (bitterheid): 39

Equipment

  • Brouwinstallatie: met BIAB methode gebrouwen (brouwzak), maar recept is universeel.
  • Brouwzaalrendement: 82%
  • Maischschema
  • 67 gr C - 75 minuten - infusie
  • 78 gr C - 5 minuten - uitmaischen

Ingrediƫnten

Water

  • 12,5 liter maischwater
  • 11,6 liter spoelwater

Vergistbare ingrediƫnten

  • 2,7 kg GreenSwaen Pilsner 3 EBC
  • 1,3 kg GoldSwaen Amber 70 EBC
  • 0,44 kg Geroosterde Gerst Dingemans 1600 EBC
  • 0,41 kg Gerstvlokken Thomas Fawcett and Sons 3 EBC

Hop

  • 15,3 gram Target 12,7% 85 minuten meekoken
  • 10,2 gram E.K. Golding 5,7% 85 minuten meekoken

Gist

  • 1 pkg Fermentis US-05 Safale American

Overig

  • 510 gram Lactose nagisting
  • 4 gram UltraMoss 10 min meekoken

Instructies

  • Ik heb fijn geschroot.
  • met brouwzak gebrouwen (BIAB), maar ook gespoeld door de brouwzak heen. Optie is ook om de brouwzak een tijdje te weken in spoelwater en dat toevoegen aan de wort.
  • Lactose bij de nagisting toevoegen.
  • spoelen tot een volume van 24 liter (of tot SG norm voor koken bereikt is).