Recept Milk Stout Clubkampioen 2020 92 punten - Guus Bollen
BierklasseKlasse B
Hoeveelheid20 liter
Alkohol5,4%
Begin-SG: 1059
Eind-SG: 1018
EBC (kleur): 98
EBU (bitterheid): 39
Brouwinstallatie: met BIAB methode gebrouwen (brouwzak), maar recept is universeel.
Brouwzaalrendement: 82%
Maischschema
67 gr C - 75 minuten - infusie
78 gr C - 5 minuten - uitmaischen
Water
- 12,5 liter maischwater
- 11,6 liter spoelwater
Vergistbare ingrediƫnten
- 2,7 kg GreenSwaen Pilsner 3 EBC
- 1,3 kg GoldSwaen Amber 70 EBC
- 0,44 kg Geroosterde Gerst Dingemans 1600 EBC
- 0,41 kg Gerstvlokken Thomas Fawcett and Sons 3 EBC
Hop
- 15,3 gram Target 12,7% 85 minuten meekoken
- 10,2 gram E.K. Golding 5,7% 85 minuten meekoken
Gist
- 1 pkg Fermentis US-05 Safale American
Overig
- 510 gram Lactose nagisting
- 4 gram UltraMoss 10 min meekoken
Ik heb fijn geschroot.
met brouwzak gebrouwen (BIAB), maar ook gespoeld door de brouwzak heen. Optie is ook om de brouwzak een tijdje te weken in spoelwater en dat toevoegen aan de wort.
Lactose bij de nagisting toevoegen.
spoelen tot een volume van 24 liter (of tot SG norm voor koken bereikt is).