Ga terug

Kveik IPA

Deze zachte en wazige IPA van Mikkeller San Diego is passend bij de fruitsmaken die worden gegenereerd door de Hornindal kveik-giststam.
Bron: https://beerandbrewing.com/kveik-ipa/

Equipment

  • brouwzaalrendement: 72%

Ingrediënten
  

Water

  • 19 liter batchgrootte, bereken zelf maisch-/spoelwater.

Vergistbare ingrediënten

  • 4,100 kg Pale mout
  • 0,907 kg Knapperige ontpelde havermout
  • 0,567 kg Havermoutvlokken
  • 0,567 kg Tarwevlokken
  • 0,816 kg Knapperige gefortificeerde tarwe

Hop

  • 43 gr Taiheke bij whirlpool/hop stand
  • 43 gr Pacifica bij whirlpool/hop stand
  • 71 gr Citra bij dry hop
  • 71 gr El Dorado bij dry hop

Gist

  • 1 pkg Omega Yeast OYL-091 (Hornindal Kveik) vloeibaar
  • 0,2 gr gistvoeding 10 minuten voor einde kook

Instructies
 

Maischschema

  • 67°C 60 minuten

Notities

  • Maisch 60 minuten op 67°C.
  • Vorlauf, spoelen en ketel vullen.
  • Water aanvullen indien nodig.
  • Kook 75 minuten,
  • Gistvoeding toevoegen 10 minuten voor einde kook.
  • Na de kook de wort koelen tot 79°C en voeg de whirlpool/hop-stand hoppen toe. Laat de hop stand 15 minuten doorgaan.
  • Na de hop stand, koel de wort tot 27°C en belucht.
  • Pitch de gist en stel de fermentatie temperatuur in op 32°C. Laat de temperatuur zelf stijgen tot 35°C totdat het eind SG is bereikt.
  • Als het SG stabiel is, koel naar 21°C en voeg de dry hops toe voor 3–5 dagen.
  • Dan cold crashen, bottelen en laten rijpen.
 
 
 
 
Trefwoord America, IPA, Kveik
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!