Ga terug

Oatmeal Stout

Winnend recept B-klasse OBBK 2020 (89 punten)
Chris en Patricia Talbot
Bron: Facebook groep Bier Brouwen

Equipment

  • Brouwzaalrendement: 65%

Ingrediënten
  

Water

  • 14,3 liter Maischwater Niet aangezuurd
  • 4 liter Spoelwater Aanzuren 5.8 pH

Vergistbare ingredienten

  • 2,040 kg Golden Promise Pale Ale mout (5 EBC) 66% Thomas Fawcett
  • 0,370 kg Havervlokken (2 EBC) 12% Brouwmaatje
  • 0,190 kg Cara mout 120 (120 EBC) 6.2% Dingemans
  • 0,180 kg Roasted Barley mout (1200 EBC) 5.8% Thomas Fawcett
  • 0,130 kg Ontbitterde zwarte mout (1400 EBC) 4.2% Dingemans
  • 0,100 kg Brown malt (130 EBC) 3.2% Thomas Fawcett
  • 0,080 kg Special B mout (350 EBC) 2.6% Dingemans
  • Bottelsuiker 6 gr/ltr

Hop

  • 9 gr Cascade 9.7 α pellets 75 min
  • 4 gr Bramling Cross 6.0 α pellets 30 min
  • 4 gr Brewers Gold 6.2 α pellets 30 min
  • 8 gr Bramling Cross 6.0 α pellets 10 min
  • 8 gr Brewers Gold 6.2 α pellets 10 min
  • 11 gr Nottingham gist Lallemand (1 pakje)

Instructies
 

MAISCHSCHEMA

  • 68˚C 73˚C 80˚C
  • 60 min 30 min 5 min
  • Vergisten op 18˚C
Trefwoord Engels, Stout
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!