Ga terug

Amervallei Global Pale Ale - Versie 4 Amervallei American Pale Ale

Versie 4 van 4 Pale Ales van de brouwdag 2019 waarbij de hopsoorten verschillen.

Ingrediënten
  

Water

  • 18 liter maischwater beslagdikte 3,5l/kg
  • 11 liter spoelwater spoelen tot circa 25 liter wort met begin SG 1057

Vergistbare Ingrediënten

  • 1,700 kg Pilsmout 3 EBC Dingemans
  • 1,700 kg Pale mout 7 EBC Dingemans
  • 1,700 kg Munchener mout 14 EBC Dingemans

Hop

  • 19 gr Northern Brewer 7,0% α First Wort Hop (bij aanvang spoelen in kookpan).
  • 12 gr Amarillo 8,8% α 10 minuten voor einde kook.
  • 12 gr Centennial 8,7% α 10 minuten voor einde kook.
  • 12 gr Amarillo 8,8% α vlam-uit (einde kook)
  • 12 gr Centennial 8,7% α vlam-uit (einde kook)
  • 35 gr Citra 14,0% α dryhop (koudhop, na hoofdvergisting 7 dagen)

Gist ( 2 keuze mogelijkheden)

  • 1 pkg Fermentis Safale US-05 temp range 18-28°C
  • 1 pkg Lallemand Danstar Bry-97 temp range 15-22°C

Instructies
 

Maischschema: 2 opties

    Maischschema 1

    • 62°C - 45 minuten
    • 72°C - 15 minuten
    • 78°C - 5 minuten

    Maischschema 2

    • 67°C - 65 minuten
    • 78°C - 5 minuten

    Koken

    • 60 minuten rollend koken, waarna ca 22 liter wort overblijft, vervolgens zsm 20 liter koelen naar 18-20°C.

    Notities

    De Global Pale Ale was het bier voor de brouwdag 2019. Er zijn vier varianten van het recept gemaakt en ook kon er uit twee maisschema's en gisten gekozen worden. Zo konden er diverse variëteiten ontstaan.
    Trefwoord Pale Ale
    Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!