Ga terug

Belgische Dubbel - Cursusbier 2018

Dubbel, een donker Belgisch abdijbier

Equipment

  • brouwzaalrendement 80%
  • Bitterheidsindex 0,40 BU/GU

Ingrediƫnten
  

Water

  • 12 liter maischwater beslag 5,4 Ph
  • 10 liter spoelwater

Vergistbare ingredienten

  • 3,000 kg Pilsmout 3 EBC Dingemans
  • 0,600 kg Munchener mout 15 EBC Dingemans
  • 0,375 kg Melanoidin mout 70 EBC Weyermann
  • 0,200 kg Special B mout 350 EBC Dingemans
  • 0,090 kg Chocolademout ontbitterd 800 EBC Dingemans

Hop

  • 12,0 gr Northern Brewer 8,4%
  • 8,0 gr Tettnanger 3,5%
  • 8,0 gr Tettnanger 3,5%

Gist

  • 1 pkg Lallemand Danstar Abbaye droog / bovengist
Trefwoord Belgisch, Brouwcursus, Dubbel
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!