Terug naar overzicht

Van de bestuurstafel

20 oktober 2022
Door: Jorgo IJsselsteijn

Langzaam komt alles weer op gang! Na een lange periode van wat op een winterslaap leek hadden we eind augustus eindelijk weer eens een gildeavond en wel in de vorm van een ALV. Naast de noodzakelijke onderdelen, zoals het goedkeuren van het gevoerde (financiële) beleid, kon het bestuur ook twee nieuwe leden verwelkomen. Bas Aalders en Ralph Hergaarden zullen ons mooie gilde de komende periode met veel energie en enthousiasme voorzien van mooie nieuwe ideeën en activiteiten.


Daarnaast kon ook nog worden ingestemd met de benoeming van een nieuwe voorzitter. Dank voor de uitgebreide steun die ik heb mogen ontvangen. Laten we gezamenlijk proberen er een mooi en gezond jaar van te maken!


Om even terug te komen op ‘gezond’; de gildeavond van 24 september gaat uiteraard door maar om toegang te krijgen zal het nodig zijn om een geldige QR-code (via de app of middels print) te kunnen tonen. Vervelend maar de enige manier waarop wij deze avond kunnen/mogen organiseren.


Deze gildeavond zal in het teken staan van elkaar weer leren kennen; gezellig bijpraten over de brouwbelevenissen van het afgelopen jaar en natuurlijk genieten van de verse biertjes die de barcommissie voor ons heeft ingekocht. Ter Leering ende Vermaeck” zal een kleine pubquiz over, hoe kan het ook anders, bierbrouwen worden georganiseerd.
Een mooi jaar gaat het zeker worden. Binnen het bestuur zijn we al weer flink bezig met het op poten zetten van allerlei activiteiten. Zo tref je in de nieuwsbrief informatie aan over de excursie in  november, nieuws van de inkoopcommissie, de clubkampioenschappen en een geheel nieuwe rubriek “Uit de brouwketel van….” waarin een gilde-lid zichzelf voorstelt.

Speciale aandacht wil ik nog even vragen voor onze zoektocht naar vrijwilligers. Zo zijn wij nog op zoek naar mensen die een bardienst willen draaien, zoeken we leden die de brouwdag van de cursus willen begeleiden én zijn er posities vrij gekomen bij de wedstrijd- en barcommissie waarvoor invulling nodig is.  
Heb je interesse? Meld je dan aan via:

Maar goed, een bierbrouwersgilde gaat over brouwen en dat is wat ik de komende tijd intensief zal gaan doen. De planning is al gemaakt, de inkooplijstjes staan al klaar en de ketels zijn gepoetst. Ik ben er klaar voor! Jij ook?


Brouw ze!

Jorgo IJsselsteijn

Terug naar overzicht