Rochefort 9

datum:19 september 2022
van:Olaf Kuyper en Jorgo IJsselsteijn
klasse:D
stijl:Quadrupel

Recept gegevens

batchgrootte:18 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:12 %
Nederlandse categorie:S
Energie:25 kCal / 100ml
begin-SG:1104
eind-SG:1013
EBC (kleur):20.5
EBU (bitterheid):23.7
Brouwhuisefficiëntie:72 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsen6.21 kg   1.6 EBC Leverancier: Dingemans (Belgium)
Corn Yellow, Flaked0.84 kg   1.3 EBC Leverancier: Briess (US)
Candi Sugar, Amber0.58 kg   75.1 EBC Leverancier: (Belgium)
Chateau Crystal0.32 kg   76.1 EBC Leverancier: Castle Malting (Belgium)
Chateau Special B0.26 kg   152.3 EBC Leverancier: Castle Malting (Belgium)
Styrian Goldings42.9 g 60 min. min. 5.4 α  
Hallertauer Hersbrucker27.6 g 10 min. min. 4 α  
Coriander Seed10.345 g 10 min. min.    
Belgian Abbey II1.4 pakje     Leverancier: Wyeast Labs

Maischschema

63 °C73 °C78 °C
30 min.60 min.5 min.
De Amervallei receptendatabase: https://amervallei.nl/recepten?id=7