New England IPA

datum:11 februari 2022
van:Guus Bollen
klasse:A
stijl:NEIPA

Recept gegevens

batchgrootte:12 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.3 %
Nederlandse categorie:I
Energie:9.7 kCal / 100ml
begin-SG:1062
eind-SG:1014
EBC (kleur):4.9
EBU (bitterheid):30.5
Brouwhuisefficiëntie:69 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Maris Otter Pale Ale Low Colour Malt2.424 kg   1.9 EBC Leverancier: Thomas Fawcett
Havervlokken0.472 kg   1 EBC Leverancier: (NL)
Wheat Malt, Pale0.354 kg   2 EBC Leverancier: Weyermann (Germany)
Pilsen0.237 kg   1.5 EBC Leverancier: Dingemans (Belgium)
Abbey Malt0.118 kg   22.3 EBC Leverancier: Weyermann (Germany)
Amarillo37.9 g Aroma 25 min. min. 9.2 α  
Citra37.9 g Aroma 25 min. min. 12 α  
Mosaic37.9 g Aroma 25 min. min. 12.25 α  
Centennial18.9 g Aroma 25 min. min. 10 α  
Amarillo13.8 g Dry Hop 2 dag min. 9.2 α  
Citra13.8 g Dry Hop 2 dag min. 12 α  
El Dorado13.8 g Dry Hop 2 dag min. 15 α  
Citra20.7 g Dry Hop 7 dag min. 12 α  
Amarillo13.8 g Dry Hop 7 dag min. 9.2 α  
El Dorado13.8 g Dry Hop 7 dag min. 15 α  
Calcium Chloride (CaCl2)3.7 g Mash min.    
Canning Salt (NaCl)0.2 g Mash min.    
Gypsum (CaSO4)2.2 g Mash min.    
Lactic Acid1 ml Mash min.    
New England1 pakje     Leverancier: Lallemand (LalBrew)

Maischschema

67.8 °C75 °C
60 min.10 min.
De Amervallei receptendatabase: https://amervallei.nl/recepten?id=4